Orgaz de las Tinieblas (Toro)

Reeds sinds wij Goda in huis heb gehaald, wisten wij dat we nog een Alano Español zouden aankopen!
In 2010 kwamen wij in contact met een fokker van dit nobel ras in het zuiden van Spanje die met zijn Alano verdedigingswerk beoefende.
Op 12 maart 2011 werd daar onze Toro geboren!!!!
Op zijn stamboom noemt hij “Orgaz de las Tinieblas, maar wij noemen hem “TORO”!
Hij is een zoon van Duero de Monteleike en Fica de Monteleike.
Wij hebben Toro kunnen opvolgen vanaf zijn geboorte en zijn einde maart 2011 al eens naar Almeria gereisd om hem te gaan bezoeken. We werden zéér hartelijk ontvangen bij Sergio en Mati en zagen onmiddellijk dat zij zeer veel ervaring hebben met dit ras. We zagen nu ook eens hoe er met deze honden in Spanje wordt gewerkt en hoe er met deze honden op de jacht gegaan wordt. Een hele ervaring!!!!
Toro is een super-actieve Alano! Hij is steeds alert en heel nieuwsgierig.
Wij trainen met hem in verdedigingswerk. Hij kent hierin vele basisbegrippen van de Belgische Ringsport. Toro apporteert heel graag (verschillende voorwerpen), is goed in het speurwerk.
Thuis in de roedel is Toro zeker niet de leider, hij is onderdanig ten opzichte van Busca en Goda.

Dit is wat Sergio, zijn fokker, zegt over Toro:
“Toro es un perro equilibrado, valiente, inteligente. Tranquilo en casa pero si la situación pero si la situación lo requiere es decidido y fuerte. Gran disposición para el trabajo con gran instinto de presa y caza junto con un buen instinto de defensa lo que lo hacen un perro especialmente dotado para el adiestramiento deportivo”
(Toro is een evenwichtige, moedige, intelligente hond. Hij is rustig binnenshuis maar wanneer de situatie het vereist neemt hij een beslissing en is hierin krachtig. Grote lust om te werken met groot prooi en jacht instinct een goed. Met een instinct voor defensie dat van hem een hond maakt speciaal voor de sport opleiding.)

Klik op de foto om deze te vergroten